23.8.2016

Lattian valintaa

Vasemmalla Timberwisen Cream ja ylhäällä SnöhettaTrinity lankkulattioiden mallipalat
Olen tässä pidemmän aikaa pohtinut omia henkilökohtaisia sisustusperiaatteitani. Mitkä ovat oman kotini sisustusta ohjaavat arvot. Mikä lopulta vaikuttaa omiin valintoihini?

Sisustusta ja sisustamista olen seurannut lähes koko ikäni. Vuosien varrella oma sisustustyyli ja -maku on vaihtunut, kehittynyt ja pikkuhiljaa vakiintunut. Huomaan tiettyjen elementtien pysyneen lähes aina mukana oman kodin haaveilussa.

Yksi niistä haaveista on puulattia. Aito puu on miellyttänyt silmääni aina. Olen muuttanut monta kertaa elämässäni ja monenlaisia lattioita nähnyt, kokenut ja niiden päällä asunut. Muovimattoa, laminaattia, vinyylikorkkia, lautalattioita ja eritavoin käsiteltyjä parketteja. Edellä mainituista lautalattia ja parketti ovat olleet ne minkä päällä pienikin koti on  tuntunut hyvältä. Sanomattakin on  selvää, että puulattia on tulossa uuteen taloomme. Pitkään pohdimme päätöstä lauta-, lankku- vai parkettilattian välillä. Tilasimme useampia malleja eri toimittajilta.

Kaikilta toimittajilta emme malleja saanut, tai viestimme heitä tavoittanut. Nostan tähän kaksi ylivertaisesti meidän makua eniten vastaavaa mallistoa. Lankkulattiasta saimme mallipalat Trinity lankkulattioista. Lattian tuntu oli miellyttävä, elämää henkivä ja kaunis. Mutta ei kuitenkaan ehkä vastannut täysin sitä mitä sillä haimme. Se tuntuikin ehkä liian rouhealta meidän tulevaan kotiimme.

Toinen suosikkimme oli Timberwisen parketit. Katsastimme heidän laajan valikoiman, josta nousi selvästi esille suosikkimme. Vielä mietimme kahden mallin väliltä. Suosikkimme ovat Cream ja Snöhetta. Isoja plussia on myös se, että Timberwise on suomalainen perheyritys ja ensimmäinen parketin valmistaja jonka tuotteissa ei käytetä formaldehydiä sisältäviä liimoja. Timberwiselle on myös myönnetty Suomen Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnus sekä Avainlippu!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti