23.8.2016

Hyvien unien perässäHuomenta ihana aamu!

Voisinpa joka aamu herätä hyvin levänneenä ja virkeänä. Se taitaa olla kuitenkin haave. Kärsin aikani univaikeuksista, joiden myötä olen lukenut asiasta ja pohtinut paljon uneen vaikuttavia tekijöitä. Tietysti suurin asia on ihmisen mielessä tapahtuva ajatuksien virta, stressi ja muut päälle päin näkymättömät seikat.

Itse haluan tarkastella asiaa myös uniympäristön kannalta! Haluan tunnustella nukkumisympäristöäni, mitkä asiat häiritsevät nukahtamista ja unta? Millaisessa ympäristössä koen oloni rauhalliseksi? Miltä vuodevaatteet, lakanat entä yöpuku tuntuvat iholla? Onko ilma raikas? Mihin aamulla herään, miltä se tuntuu?

Tärkeintä minulle on, että makuuhuone on pyhitetty vain makuuhuoneeksi! Se riisutaan turhasta elektroniikasta, raivataan epämääräiset lehti- ja kirjapinot pois. Lattialla ei loju mitään, mitä joudut yöllä vessaan tai juomaan hiipiessä väistämään tai potkaiset siihen vahingossa varpaasi.

Suurimpana mietteenä tällä hetkellä on kokonaan uuden vuoteen ja vuodevaatteiden hankkiminen. Millainen vuode oikeasti olisi itselle se paras, entä puolisolle? Millaisiin vuodevaatteisiin kannattaa panostaa? Olisiko kannattavaa panostaa täysin luonnonkuituisiin peittoihin vai missä olo tuntuisi läpi yön sopivan lämpimältä.

Vuodekaupoille mentäessä ei kuitenkaan aivan todellista tunnetta sängystä saa. Pötkähtelet vuoteesta toiseen, ehkä jopa kengät jalassa. Uuteen sänkyynkin saa tuntuman vasta useamman yön nukuttua. Jotkut firmat tarjoavat muutaman viikon kokeiluaikoja, mutta eikö se kuulosta vähän vaivalloiselta? Minusta ainakin.

Näitä asioita haluan huomioida myös uuden kodin makuuhuoneita suunnitellessa, ja näistä tulen varmasti kirjoittamaan tuonnempana!

Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä vuoteen valintaan sekä vuodetekstiileihin liittyen?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti