19.2.2016

Järjestystä kiitos! Ja kirjavinkki

Minä, Matti Myöhäinen, heräsin yhteen viime vuoden luetuimpiin kirjoihin vasta muutama viikko sitten. Kuulin vinkin Konmarista, joka kuulemani perusteella osui naulan kantaan, sillä tämän alkuvuoden tavoite on käydä kaikki tavarat huolella läpi. Haluan vapauttaa nurkat ja hyllyt (myös tulevaa muuttoa ajatellen) meille tarpeettomaksi käynneistä vaatteista ja tavaroista. Lapsiperheessä kun kertyy pieneksi jääneitä vaatteita, leluja ja muuta tarviketta.

Googlailin Konmarin heti kun siitä kuulin ja päätin tehdä seuraavana päivänä kirjastoreissun. Ikäväkseni kirja oli lainassa. Piti jäädä jonottamaan. Sen sijaan löysin Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi -kirjan. Jee, olihan minun tarkoitus käydä läpi myös oma vaatekaappi ja karsia sieltäkin turhat pois. Kirja antoi uutta pontta tutkia omia vaatteita uudella silmällä ja mielellä. Mitä oikeasti käytän, missä vaatteissa viihdyn, mitkä on minun näköisiä? Ja kas, vaatekaappini oli ikean kassillisen verran kevyempi!

Olisi ihanaa saada toimiva vaatekaappi, josta löytyy aina päälle pantavaa. Vaatteet sopivat keskenään yhteen ja muutamalla vaatekappaleella saa useamman eri asukokonaisuuden. Enkä missään nimessä halua pursuilevaa vaatevarastoa, vaan laadukkaita ja huolella valittuja vaatteita, ei hutiostoja hintalappuineen kaappia täyttämässä.

Kirja antaa hyvät vinkit siihen, miten käydä oma vaatekaappi läpi, mistä voit luopua, ja miten luot vaatekappaleista asukokonaisuuksia. Oma projektini on vielä kesken. Tähän mennessä olen karsinut vaatteita. Seuraavaksi pitäisi miettiä millaisia ja kuinka monta asukokonaisuutta kaapista saan jo yhdistelemällä omia vaatteita. Mitä tarvitsen oikeasti ja millä aikataululla ne hankin ja missä järjestyksessä. Kirjassa nimittäin oli oma lukunsa budjetoinnista vaatehankintoja tehdessä! Suosittelen lämpimästi lukemaan kirjan, jos oma vaatekaappi pursuilee, et löydä päälle pantavaa tai muuten vain kaipaat luettavaa.

Nyt on Konmari käsissä, seuraavaksi olisi aika avata sen kannet. Kauhulla jo odotan millaisen siivouspuuskan siitä saan, ja etenkin miten saan sen loppuun saatettua pienten apulaisten kanssa!

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti