4.8.2015

Paistinpannu

Hiiliteräspannu Carbone Plus ontto kahvaHiiliteräspannu Mineral BHiiliteräspannu Mineral B ProMeillä alkaa olla tefloniset paistinpannut jo loppusuoralla. Pinnat alkaa olla kuluneet ja ruoka jää paikoin kiinni. Olenkin tässä vuosien saaatossa huomannut, ettei pinnoitettujen paistinpannujen ikä ole kovinkaan pitkä, puhutaan 2-5 vuodesta. Joskus ne on vaurioituneet nopeamminkin oikeanlaisesta käsittelystä huolimatta.

Eikä tietoisuus pinnoitettujen pannujen irtoavista paheista ole rakkautta niitä kohtaan kasvattanut. Olen myös tullut pikkuhiljaa siihen tulokseen, ettei meidän huusholliin enää pinnoitettuja pannuja tule.

Saimme noin vuosi sitten ison hiiliteräspannun lahjaksi. Sen käyttö on jäänyt vähälle kokonsa vuoksi tai ennemminkin meidän hellan koon vuoksi. Joitain kertoja olen sillä kasvispihvejä ja lihapullia paistanut. Joka kerta olen enemmän siitä tykännyt! Ajattelinkin, jos hankkisimme toisen pienemmän kokeiluun sen rinnalle. Oikein hoidettuna pannun pitäisi kestää eliniän! Tai ainakin paljon kauemmin mitä pinnoitettujen pannujen. Hiiliteräspannu on käyttöominaisuuksiltaan pinnoitetun ja valurautapannun sekoitus. Pannuun muodostuu käyttökertojen lisääntyessä non-stick pinta ilman mitään kemikaaleja. Muoviset lastat voi vaihtaa metallisiin, koska pannu kestää metallia. Puhdistus tehdään kuumalla vedellä ilman pesuaineita. Ja tämä pannu sopii induktioliedellekin!

Harkinnassa on ollut myös valurautapannu, mutta hiiliteräspannut on hieman kevyempiä käsitellä ja helpompi huoltaa. En kuitenkaan poissulje, jos jossain vaiheessa valurautaisenkin hommaisi.

Minulla on ollut koko kesän kännykän nettiselaimen sivuissa auki Eiringin verkkosivut. Sieltä saisi juurikin samaa De Buyer merkkiä, josta meillä lahjapannu on. Nyt palasin taas aukinaiseen sivuun ja iloksi huomasin, että sieltähän saa pannut nyt -20 % hintaan! Pakko oli klikata ostoskoriin uusi pannu! Nyt vain odotellaan sen saapumista :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti