27.8.2015

Komposiittialtaan puhdistus ekokeinoin
Meillä on ollut nyt noin kahden vuoden ajan musta komposiittiallas käytössä. Komposiittiallas miellyttää silmää ja on muutenkin materiaaliltaan meitä miellyttävä. Käytön myötä mustassa altaassa alkoi kalkkisaostumat näkyä, joista kaksi ensimmäistä kuvaa (kuvissa allas on vain pyyhitty kostealla rätillä). Altaan mukana tuli jokin aine sekä sieni, mutta en saanut niillä allasta puhtaaksi. Kokeilin monia konsteja, ei niin ekologisiakin.

Vihdoin keksin kokeilla kahta tehoainetta yhdessä. Lirutin sitruunamehua pinttyneisiin kohtiin ja päälle ripottelin ruokasoodaa. Seos alkoi saman tien "kiehua". Seoksen harjasin tiskiharjalla ja pyyhin pois tiskirätillä. En ollut uskoa silmiä! Se toimi tähänkin!

Kaikkea en saanut irti, sillä olihan osa kalkista jo seissyt altaan reunoilla parin vuoden ajan. Kunpa olisin tämän konstin tajunnut ottaa käyttöön jo paljon aiemmin, olisi allas varmasti vielä paremmassa kunnossa.

Komposiittiallas kestää yleisesti ottaen hyvin liuottimia, mutta suosittelen kuitenkin ensin testaamaan pienen määrän huomaamattomaan kohtaan. Onhan allasmerkeissäkin eroja. Tämä konsti ei siis ole pelkästään komposiittialtaisiin pätevä vaan myös hana ja viemärin sihti puhdistuivat vaivatta, joten kokeile ihmeessä teräsaltaan puhdistamiseenkin!


P.S. Bambuviskoinen tiskirätti, käsitiskiaine sekä keittiösuihke KLAADAsta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti