18.8.2015

Ei ota pannuun!

Tänään pääsin testaamaan uutta De Buyer hiiliteräspaistinpannua. Ei sillä, että toimitus olisi kestänyt, vaan en muka ehtinyt aiemmin tekemään käyttöönottoa varten rasvapolttoa.
Uusi paistinpannu tulee siis rasvapolttaa 2-3 kertaa ennen ensimmäistä käyttökertaa. Se oli yksinkertaista. Ihan ensimmäiseksi uusi pannu pestiin kuumalla vedellä ja harjalla sekä kuvattiin talouspaperilla. Pannu valeltiin öljyllä ja kuumennettiin, kunnes öljy alkoi savuta kevyesti. Tämä toistettiin siis 3 kertaa.
Rasvapolton tarkoituksena on saada aikaan non-stick pinta aluilleen. Jokaisen käsittelyn jälkeen pinta tummui entisestään ja non-stickin muodostumisen huomasi selvästi.
Tänään sitten valmistin ensimmäisen ruuan. Ei ehkä ihan fiksuinta ole aloittaa kokkausta uudella pannulla broilerilla, koska se on vähärasvainen. Toki aluksi laitoin öljyä pannulle. Kana otti hieman kiinni, mutta lähti helposti irti vaikka kokki meinasi hätääntyä! Ottahaan se kana aluksi kiinni tefloniinkin, muistin sitten. Loppu kävi helposti, broilersuikaleet kypsyi tasaisesta eikä ollut merkkiäkään pannuun kiinnijäämisestä. Sipulit ja itse kasvatetut kirsikkatomaatit joukkoon ja lopuksi kerma sekaan. Kerman lisääminen hieman jännitti, mutta ei sekään ottanut pannuun 

Lopputulos: olen tyytyväinen uuden pannun omistaja. Eikä omistajaakaan ota pannuun!

Alla kuvia pannusta.

1. kuva käyttämättömänä
2. kuva ensimmäisen rasvapolton jälkeen
3. kuva toisen rasvapolton jälkeen
4. kuva ruokaa valmistaessa
5. kuva ruuanlaiton jälkeen

P.s. latasin tänään Blogger -sovelluksen. Kuvien ja tekstien asettelu sillä tuotti hankaluuksia sekä tekstin julkaisu sai vain puhelimeni jumiin. Pahoittelun postauksen sekavuudesta!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti