2.1.2015

Louhi // Eteisen matto

Minulta kyseltiin joku aika sitten vinkkejä eteisen / tuulikaapin mattohankintaan. Kaakelilattia lattialämmityksen kanssa rajoittaa mattovalikoimaa. Lattialämmitteiselle lattialle ei suositella laitettavaksi mattoa, joka on muovitettu pohjasta. Syitä kerron kaksi. Muovitettujen mattojen muovi / kumiosat kuivuvat ja rapistuvat lämmön myötä. Mielestäni kuitenkin se oleellisempi syy on ilman kierrossa. Mikäli lämmin ilma ei pääse maton läpi ylös voi lattia jopa haljeta lämmöstä.

Mutta siihen mattoon. Eteisen matot mielletään usein "kuramatoiksi", joita saa hankittua marketeista ja rautakaupoista metritavarana. Usein kuitenkin eteiseen, siihen kodin käyntikorttiin, halutaan käytännöllisyyden lisäksi kauneutta.

Meidän eteisessä nyt reilun vuoden verran on toiminut - ja toimii edelleen, Louhimatto. Eteisestämme on käynti kotimme jokaiseen huoneeseen. Ulko-oven vieressä on makkareiden ovet, käynnit vessan ja kylppäriin sekä keittiöön ja olohuoneeseen, ja luonnollisesti ulos. Tämän "sataman" läpi kävellään paljon. Käydään kengillä, säilytetään rattaita, mennään paljain jaloin sänkyyn ja pukeudutaan ulos. Mattossa ei liioin näy eikä tunnun hiekka eikä hiekka tartu jalkapohjiin. Matto näyttää siistiltä vaikka imuroidessa hiekanjvyät vain helisevät imurinputkessa.

Jalkaan matto on pehmeä ja sileä. Pinta on likaa hylkivä ja hieman kiiltävä. Sävyjä on useita, valkoisesta tummaan. Lisäksi matto on kosteus ja homesuojattu, joten se on myös soveltuva terassille. Tätäkin mattoa saa metritavarana, mutta myös valmiina mattoina useaa eri kokoa. Tässä vielä linkki kyseisen maton sivuille *klik*

Itse voin suositella kyseistä mattoa mm. eteiseen ja mikseipä vaikka keittiöön.

P.s. Tämä  ei ole yhteistyöpostaus

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti