17.2.2014

Mistä alkaisin...

Hei ja tervetuloa blogiini! Blogi käisttelee sisustamista, töitäni sekä vähän sivutaan muuta ihanaa ja kaunista! Hyvä aloitus blogille on esitellä oma asuinhistoriani. Tämä olet saattanut jo nähdä vanhan blogini puolella, mutta mikäli et ole nähnyt tässä tämä.

Alle kolmenkympin ikään mennessä olen asunut melkoisen monessa osoitteessa. Jokaiseen osoitteeseen liittyy muistoja! Ja jokaisen osoitteen muistan, tai ainakin luulen muistavani.

1. Syntymäkotini

Asuin 11-vuotiaaksi asti perheeni kanssa omakotitalossa lammen rannalla. Keskimmäisenä lapsena jouduin yleensä jakamaan huoneen jomman kumman sisaren kanssa. Lapsena jo tykkäsin sisustamisesta. Muistikuvien mukaan olin innokas vaihtamaan huoneen järjestystä. Silloin jo pidin vanhoista esineistä ja olisin halunnut itselleni klaffipiirongista (joka oli mummulassa) kirjoituspöydän itselleni. Äiti kunnosti vanhan kirjoituspöydän ja maalasi pöydän kannen silloisella lempivärilläni, vaaleansinisellä. Isotäti oli tehnyt minulle tilkkupeiton värimaailmaani sointuvaksi. Kuvassa olen lähdössä kesäleirille :)


2. Maalaiselämää

Muutimme koko perheen voimin äitini lapsuudenkotiin lähelle isovanhempiani. Pian muuton jälkeen täytin 11-vuotta. Vinttiremontin valmistuttua sain oman huoneen! Viihdyin huoneessani hyvin. Sain itse valita sinne tapetit. Silloin silmääni miellytti hieman prinsessamainen ja maalaishenkinen sisustus. Aloin katsella kalustekuvastoja ensimmäistä kertaa. Yläasteikäisenä viikonloppuni kuluivat kuunnellessa c-kasetilta Leevi and The Leavingsia ja suunnittelin piirsin monta tuntia päivässä talojen pohjapiirrustuksia. (harmi kun olen ne heittänyt menemään). Silloin kyseinen bändi sekä TV:ssä pöyrinyt amerikkalainen "Seitsemäs Taivas" -ohjelma toimivat innoittajinani. Hmm...hyvin mielenkiintoiset innoittajat :) Nämä kuvat eivät ole teinivuosiltani, mutta samaisesta huoneesta tänäpäivänä.3. Asuntolassa

Yläasteen jälkeen lähdin opiskelemaan muualle ja muutin, AH, niin ihanaan asuntolaan. Olin onnekas ja sain yhdenhengen huoneen. Silloin aloin pitämään vahvoista väreistä; tummansinisestä etenkin. Ensimmäinen luukkuni näytti tältä. Muistaakseni asuntooni ei ostettu mitään muuta uutta (ruokailuvälineitä lukuunottamatta) kuin tuo tummansininen intianpuuvillainen päiväpeitto. Asuin 9. kerroksessa ja maisemana oli sairaalan ikkunat. Huoneen koko oli ehkä 6neliömetriä. Asuntolassa asuin ensimmäisen opiskeluvuoden ja se riitti minulle.

4. Ensimmäinen vuokra-asunto

Seuraavaksi vuodeksi muutin opiskelijoille tarkoitettuihin vuokra-asuntoihin. Olin kolmen hengen soluasunnossa kahden itseäni paljon vanhemman tytön kanssa. Tästä asunnosta ei ole liiemmin kuvia. Huoneet oli valmiiksi (rumasti) kalustetut. Taisin mukanani tuoda vain petivaatteet, maton ja verhot.

5. Kimppakämppä kaverin kanssa

Eräs kaverini aloitti tuolloin opiskelut ja muutin hänen kanssaan kahden hengen soluasuntoon. Siellä meillä oli rattoisaa ja kivaa, kun ensimmäistä kertaa oli koko asunto käytettävissä. Nyt sitä ei tarvinnut jakaa vieraan kanssa. Näihin aikoihin ikkuinoissa ja vähän joka puolella komeili Marimekon punainen Unikkokuosi. (ei kuvia)

6. Eka oikea koti

Koulut loppui ja tuli ensimmäisen oikean vuokra-asunnon hankkimisen aika.  Asunto löytyi helposti mukavalta paikalta. Ekaa kertaa oli otettava enemmän vastuuta omasta asumisesta ja elämisestä, koska ei ollut opintotukia yms. rahoittajina. Asumista tässä asunnossa kesti vuoden verran.  (ei kuvia)

7. Rivitaloon ja väriä!

Sitten alkoi taas opiskelukausi. Muutin rivitaloasuntoon, jossa asuin puolivuotta, koska se oli kallis vaikkakin ihana! ei löytynyt kuin video pätkä.. ei julkaisukelpoinen :)

8. Lemppariasunto!!

Seuraavaksi muutin kerrostaloon, jossa ei ollut parveketta. Asunnossa huomasin kosteusvaurion, joten kylppäri remontoitiin aika pian kun olin siihen muuttanut. Tässä asunnossa viihdyin hyvin ja olin tyytyväinen köyhänä opiskelijana luotu sisustukseen. Tämä asunto on ollut ehdottomasti paras asunto. Yksiöön olin saanut kivasti sijoitettua nukkumiselle, opiskelulle ja TVn katselulle omat soppensa. Keittiö ruokapöytineen oli erillisessä tilassa.

9. Kamala!

Yök, mikä asunto eikä siitä löydy ainuttakaan kuvaa!

10. Luhtitalossa takapihana parkkipaikka

Asunto oli ihan jees... Pieni, kylmä, saunallinen yksiö, joka vei hirveästi sähköä. Nukuin mikron vieressä ja heräsin aina banaanin hajuun.. "Olohuoneen" puolesta tykkäsin. Silloin olin kalustanut huoneen iskän poikamiesboksin kalusteilla, matoilla ja verhoilla. Mutta tykkäsin niistä paljon! Ne loivat kodin tuntua :)


11. Kerrostalo "Manhattan"-näkymällä

Kerrostalo kaksio, lähellä kaupungin keskustaa. Asunnossa en tykännyt mistään muusta kuin näköalasta. Asunnon kalsaritapetit oksettivat ja asunto oli muutenkin typerä pohjaratkaisultaa.


12. Kerrostaloyksiö järven rannalla

Tästä asunnosta taas tykkäsin. Pohjaratkaisu oli toimiva, ihanan iso lasitettu parveke. Sisutuskin onnistui hyvin vaikka kalusteet keräsin väliaikaisasuntoon sukulaisten nurkista. Hyviä kuvia asunnosta ei ole. Tässä asunnossa oli myös vesivahinko nro2! Asunnossa oli vaaleansiniset keittiökalusteet. Julkaisukelpoisia kuvia asunnosta ei ole!


13. Kolmas kerta toden sanoo!

Asunnossa nro 12 sanoin, että asunto nro 13 on sitten OMA! Pitkään katselin asuntoja, mutta ei löytynyt sopivaa. Asunto ei ole minun vaan puolisoni, mutta yhdessä me sitä remontoitiin. Jos on taikauskoinen ei kannattaisi nykyisessä asunnossa kauaa asua, sillä se on minun asuntotilastossa nro 13. Johan siellä oli se kolmas vesivahinko, jotka ovat minua seuranneet.14.-15. väliaikaista kaikki on vaan!

Asunnot nro 14 ja 15 olivat väliaikaisia asuntoja opiskelupaikkakunnalla. Virallisesti asustelin asunnossa nro 13. Asunto nro 14 oli soluasunnon kimppahuone ja asunto nro 15 ihana kaksio Helsingin keskustassa! Helsingin asunnosta tässä muutama kuva. Olin siis siinä alivuokralaisena, joten varsinaisia sisustuskuvia en sieltä julkaise.

16. asunto, nykyinen koti

Monta osoitekorttia on kirjoitettu ja muuttolaatikkoa pakattu ja purettu tämän elämän aikana. Näin monessa muutossa on oppinut arvostamaan pysyvyyttä sekä erottamaan mistä ratkaisuista asunnoissa pitää ja mikä ei vain toimi, miten pienestä luukusta saa viihtyisän sekä toimivan kodin.

Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti